Logo

Společnost pro orbu ČR, z.s.

8. Mistrovství Ústeckého kraje v orbě – Pozvánka

Vážení příznivci soutěžní orby,
dovolte, abychom Vás pozvali na 8. Mistrovství Ústeckého kraje v orbě, které se uskuteční v sobotu 18. 5. 2024 od 10 hodin na pozemcích Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany (okres Louny, GPS: 50.2254172N, 13.3888278E). Pozvánku na krajské mistrovství lze stáhnout zde.
Původní lokalita místa konání v okolí Kaštic byla z technických důvodů operativně změněna na lokalitu v těsné blízkosti Podbořan.
Diváci se během letošní ročníku mohou opět těšit na zajímavou podívanou. Z původně přihlášených 29 oráčů se na poslední chvíli omluvili dva oráči ze Saska, a jeden hostující. V současné době tedy startovní listina čítá 26 soutěžících v pěti kategoriích.
Jako tradičně je zajištěn i další bohatý doprovodný program – výstava historické a moderní zemědělské techniky, výstava hasičské techniky, výstava exponátu Veterán klubu Podbořany, „spanilá brázda“, aj.

Krajské mistrovství spolupořádají Spolek podřipských oráčů, z.s. a Společnost pro orbu ČR, z.s. ve spolupráci s Gymnáziem a Střední školou Podbořany, s Hasiči Krásný Dvůr, Městem Podbořany a Obcí Krásný Dvůr.

Letošní ročník se koná opět pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Ing. Jana Schillera a starosty Města Podbořany Radka Reindla.

Informační leták krajského mistrovství lze stáhnout zde.

Bližší informace podá:
Ing. Zdeněk Ondra
předseda Spolku podřipských oráčů, z.s. a člen výboru Společnosti pro orbu ČR, z.s.
tel. 732 700 340
mail: zdenekondra@seznam.cz
web: www.orba-cr.cz